Rólunk

Jelentősebb eseményeink az elmúlt időszakban

-Virágvasárnap délelőtt egyórás élő közvetítést adott istentiszteletünkről a Kossuth Rádió. Az utóbbi évek egyetlen istentiszteleti közvetítése volt ez, megtiszteltetés volt a számunkra ez a kiválasztás.

- Jordanidisz Ágnes, az Association for Educational Needs / Hátország Egyesület elnöke Budapestről a NILD tanulási terápia – ( egy integrált, komplex kognitív program a kulcskompetenciákhoz nélkülözhetetlen tanulási képességek fejlesztésére ) munkatársával és Csenik Ilmával, a helyi iskola pedagógusával felmérést végzett a helybeli és pacséri nehézségekkel tanuló gyerekek között, hogy segíteni tudjanak. Folytatása tanácsadással és szakmai előadással május közepén várható

- Evelin Lawes angliai tanárnő negyedszer töltött hosszabb időt nálunk. Most is egy hónapon át angolt tanított a pacséri iskolában, és délutánonként imaházunkban felnőtteknek. Májusban egy másik angol házaspár folytatja az angolképzést felnőttekkel.

- Az amerikai Union University végzős közgazdászai vezető tanárukkal meglátogatta szövőműhelyünket. Érdeklődéssel figyelték szociális munkánkat, tanulmányt írnak róla, az egyház és a felzárkóztató foglalkoztatás címszó alatt. További együttműködés várható

- új, heti rendszerességű alkalmunk a szerda délelőtti melegedő: minden piacnapon nyitva tartunk, és a betérők tea-kávé mellett elbeszélgethetnek, keresztény könyveket várásolhatnak, ill. kölcsönözhetnek. Havi egy alkalommal ingyenes vérnyomás-vércukorszintmérést végzünk.

- Az Ungár család története felkeltette a Magyar Nemzeti Múzeum érdeklődését is. Főmúzeológusuk meglátogatta a szabadkai Ungár családot, a helyi (nagyon elhanyagolt) zsidó temetőt, és a hajdani Ungár házat. A történet, a fennmaradt írások, a felújított épület lelkesedésessel töltötte el őt és munkatársát. A Héthatár stúdió, ill az Alternatívafilm munkatársaival is találkozott (Parti Andrea, Vinaji Árpád)

Nyári programok:

terveink szerint az idei évben is több nyári tábort tartunk (angol-sport-zene-bibliai ismeretek) július folyamán általános és középiskolásoknak magyar és szerb nyelven is. Az érdeklődőket  szeretettel várjuk.

Nyúl Zoltán

lelkész - tanár

____________________________________________________________
 

A következõ célokkal hoztuk létre központunkat

• A keresztyén értékrendek ismertetése
• Az evangélium terjesztése
• Nyári táborok szervezése, lebonyolítása
• Hétvégi keresztény programok
• Oktatási-kulturális rendezvények tartása
„Fedezd fel Vajdaságot” vajdasági körutak szervezése
• Szociális-karitatív tevékenységek elõmozdítása
• A szórványmagyarság felkarolása
• Esélyteremtõ programok fogyatékosoknak, munkanélkülieknek

Nyitottak vagyunk felekezetközi konferenciák, képzések, elõadások szervezésére

* * *
2007-ben felújított épületünkben 550 négyzetméter alapterületen,100 férõhelyes teremmel, 2 tanteremmel rendelkezünk, ebédlõvel, vendégszobákkal (az egész épületben állandó internetkapcsolat lehetséges). Hatalmas udvarunkban sportolási lehetõség van, felállítható még rendezvénysátor. Helybeli kapcsolatainknak köszönhetõen 60 személy elszállásolását tudjuk megoldani minõségesen
* * *
A hajdani Ungár-ház Észak-Bácska egyik legismertebb zsidó földbirtokos családjának tulajdona volt, az 5000 lélekszámú magyar falu legpatinásabb házai közé tartozik, amely alkalmas egy komoly, békés környezetben levõ missziós központnak.
* * *
Amennyiben érdekelné a missziónk, kérjük, imádkozzon értünk, támogasson bennünket, jelentkezzen

A MISSZIÓS KÖZPONT

Elõzmények Miután évek óta különbözõ missziós tevékenységet végeztünk ezen a településen, és ennek gyümölcseként hitvalló tagjaink lettek, elkezdtünk gondolkodni egy új gyülekezet plántálásában.

Isten csodálatos módon két éve elénk hozott egy épületet, mely rendkívüli adottságokkal rendelkezik munkánk szempontjából: több terem, nagy udvar áll rendelkezésünkre.

Bérbe vettük, majd hitben továbbléptünk, és nekiálltunk megvásárolni az épületet! Anyagi lehetoségeink ezt nem engedték volna meg, de sokan mellénk álltak, felkarolták kezdeményezésünket, amiért nagyon hálásak vagyunk. Eddig a vételár felét sikerült törleszteni.

Jelen állapot

A gyülekezeti háznak irodalmi vonatkozásai is vannak: a hajdani Ungár-ház ugyanis a Mikszáth Kálmán: Noszty fiú esete Tóth Marival regény családi helyszíne, Észak-Bácska egyik legismertebb zsidó földbirtokos családjának tulajdona volt. Az 5000 lelkes magyar falu legpatinásabb házai közé tartozik, amely alkalmas egy komoly, békés környezetben levo missziós központnak.

A használatba vétel után azonnal nekiláttunk az objektum felújításának, ami most is tart, ugyanakkor rendszeres istentiszteleteket tartunk benne, kialakítottunk egy noi esélyteremto muhelyt-szövödét a munkanélkülieknek, gyógytornát szervezünk mozgássérült gyermekeknek.

Már készült az angliai 4H misszió segítségével a 88 férõhelyes nagytermünk, amely alkalmas kisebb lelki konferenciák, gyülekezeti tanfolyamok megtartására. Nyaranta különbözõ táborok szervezését vállaljuk,
„Ismerd meg Vajdaságot” túrák szervezését, stb. Már elkészültek 40 férõhelyes vendégszobák, ebédlõ, mosdók, fürdõszobák.
Az építkezést többségében önerõbõl végezzük, szakmai tanácsadás mellett.

Segítségre van szükségünk ahhoz, hogy megkezdett munkánk kiteljesedjen. Vár ránk még a vételár második fele, és a felújítás. Az általános gazdasági nehézségek ellenére az Úr munkája nem állhat meg! Mindent megtettünk eddig is, ez után is, hogy ez így legyen.

Amennyiben érdekelné a missziónk, kérjük, imádkozzon értünk, támogasson bennünket, jelentkezzen

„Az Isten pedig hatalmas arra, hogy rátok árassza hatalmas kegyelmét.” II Kor 9: 8a

Email:
faros@stcable.net

Copyright © Baptist Mission Center. All rights reserved.